BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Андрей Рунчев: Ще работя за изграждането и развитието на новите индустриални зони в Бургас

„Ще работя за изграждането на новите индустриални зони в Бургас и тяхното развитие. Нови, високотехнологични и екологични производства, които ще реализират добавена стойност, ще привличат млади, образовани и амбицирани специалисти, които ще получават високи доходи и ще могат да отглеждат своите деца в Бургас”. Това каза кандидатът за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС Андрей Рунчев.

„Залагаме на добро образование. Редно е да привлечем инвестиции, които ще дадат възможност наученото да се приложи на практика и да носи ползи на града и неговата икономика. Осъзнавам факта и максимата, че конкуренцията на пазара на труда повишава доходите и качеството на труда, а това от своя страна води до по-добър стандарт на живот и удовлетвореност”, допълва Рунчев и отбелязва, че неговата лична мечта е един ден в Бургас да се изгради завод за електрически автомобили.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=bfrsc-X9ht4&w=100&h=415]

„В екип ще работим за реализацията на четирилентовите пътища от Бургас до Айтос, Царево, Малко Търново и Царево. Това ще улесни и ще направи  транспорта до областният град  много по-комфортен, безопасен и бърз и ще даде възможност гражданите на тези региони да получават бърз достъп до медицинска помощ, услуги и работа. Учениците в средното образование  ще могат да посещават професионални гимназии в Бургас като това няма да налага нуждата от преместване на семейства поради затруднено ежедневно пътуване”, разясни Рунчев.

„Трябва да отбележим и изграждането на магистрала „Черно море“, която ще е важен транспортен коридор между областите Бургас и Варна и ще даде възможност за повишаване на броя на туристи и стоки не само между двата региона, но също така и от държавите на север, които са традиционни туристи и инвеститори”, допълни кандидатът за народен представител.

„Като експерт в транспорта и дългогодишният ми опит в Община Бургас мога да потвърдя желанието ми да работя и в бъдеще за подобряване на транспортната  инфраструктура, организацията на движението, паркирането и навлизането и на все повече дигитални услуги, които да улеснят гражданите и гостите на Бургас. Със сигурност ще бъдат изградени и пуснати в експлоатация буферни паркинги, които да поемат автомобилите, които идват към областният град магистрала Тракия, северно и южно Черноморие. Те ще бъдат свързани с обществения транспорт , така че когато примерно даден човек си остави колата на паркинга, след това да ползва градския транспорт безвъзмездно, или обратното”, смята Рунчев и допълва, че в момента продължава да се реализира обновяване на автопарка на Бургасбус ЕООД. От есента бургазлии и гостите на града ще могат да се возят на изцяло електрически автобуси. Надгражда се непрекъснато системата за паркиране, планира се изцяло дигитализиране на процеса и всички услуги да се извършват по електронен път. Така от една страна ще се намали  административната тежест, а така и ще се спести време на гражданите.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!