BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Без изненада: Елка Стоянова ще ръководи местния вот в Бургас

Опитният юрист Елка Стоянова за пореден път ще ръководи изборния процес в Бургас. Тя ще председателства Общинската избирателна комисия за предстоящите местни избори на 27 октомври. Това става ясно от публикуваното решение на Централната избирателна комисия, съобщи dariknews.bg. За заместници на Стоянова са определени Данаил Средков и Емине Иляз. Георги Михов пък получава секретарското място в ОИК.

Консултациите за състава на комисията бяха направени миналата седмица. „В тях са участвали представители на парламентарно представените партии и коалиции и на коалицията, която има членове в Европейския парламент съгласно Решение № 600-МИ от 09.08.2019 г. на ЦИК. Налице е постигнато съгласие между участниците в консултациите по отношение на състава и ръководството на Общинската избирателна комисия в община Бургас. Протоколът от проведените консултации на 19.08.2019 г. е подписан без особени мнения и възражения“, се посочва в решението на ЦИК.

Общинската избирателна комисия в Бургас ще встъпи в правомощията си на 7 септември. На 2 септември Централната избирателна комисия започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 година. Крайният срок за регистрация е 11 септември.

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!