BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Билката на живота помага за предотвратяване на много заболявания

Семената на това растение са отлични за лечение на много заболявания, а също така е отлично да го използвате превантивно. Когато разберете колко е полезно, винаги ще го имате в своята кухня!

Благодарение на специалната си текстура, лененото семе може да помогне за предотвратяване на много заболявания, от запек,  до сърдечни проблеми. Добавянето на ленено семе към вашата диета може да бъде много полезно за вашето здраве.

Лененото семе също може да бъде много полезно за вас, ако искате да отслабнете. Семената са с високо съдържание на фибри и добри мазнини и ще ви накарат да се чувствате сити, стимулира храносмилането и обмяната на веществата. Всички тези фактори ще ви помогнат да отслабнете.

Основните съставки са омега-3 мастна киселина, ненаситена мастна киселина и линган. Тези съставки са в полза на нашите стави и като цяло здравето ни.

Мозъкът също ползва омега-3 мастни киселини, а поради липсата им може да доведе до проблеми със зрението, ясно мислене, промени в настроението и депресия. Лененото семе може да попречи на това. То дори ще ви помогне в борбата срещу диабет. Важни антиоксиданти в ленените семена понижават нивата на инсулин и нивата на кръвната захар водят до нормалното. Също така е перфектната превенция!

Как да извлечете максимума от лененото семе, може да го смелите на брашно. Намокрете с вода за 30 минути преди хранене, а след това се оставя да изсъхне. Трябва да го съхранявате на сухо и хладно място, ако искате да си запази стойностите за дълго време.

Ленът е сред най-вкусните добавки в хляба, а има и отличен вкус и може да се комбинира с различни плодове и зеленчуци. Ленът също е чудесен за здравето на жените. Линганът на лена има подобна структура на естроген, който е свързан с намаляване на риска от рак на гърдата и остеопороза. Резултатите от използването му се забелязват по-малко от две седмици, кожата ще изглежда по-красива, здравето ви ще се подобри, а през деня ще имате повече енергия.

Лененото семе също така носи много превантивни ползи. Всеки от нас трябва да го използва в храната!

Blitz.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!