BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

БСП – Бургас: България има нужда от нов 9 септември

„Днес България отново има нужда от революционна промяна, от нов 9 септември, който отново да спре пропадането на българската държава и общество.  Днес България отново има нужда от съвременна визия за развитие, което да й донесе едно по-добро бъдеще. Убеден съм, че само БСП отново може да изведе българския народ и държава от трагичното положение, в което се намират и да върнем отново България сред най-модерните, най-развитите и най-високотехнологичните държави. За това днес ние трябва да си спомним за тези преди нас, които дадоха здравето и живота си за свободата на българския народ, да осъзнаем огромната си отговорност пред тяхната памет и пред България и с нови сили да вървим напред“.

Това заяви председателят на ОбС на БСП-Бургас Живко Господинов по време на отбелязването на паметната дата 9 септември 1944 г. Събитието се състоя пред Пантеона в Морската градина на Бургас.

 За да почетат паметта на загиналите антифашисти и да отпразнуват 76-ата годишнина от 9-ти септември, на събитието бяха още общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Христо Панайотов, председателят на Младежкото обединение на БСП – Бургас Васил Иванов, областният председател на БСП Стойко Танков, председателят на БАС за Бургаска област Аргир Бояджиев.

„Благодарение на този празник България успя да съхрани своите граници след Втората световна война, благодарение на този празник ние разбрахме що е то социална политика, разбрахме що е то индустриализация. Това е 9 септември. Когато страната тръгна по нов, истински демократичен път“, посочи Аргир Бояджиев.

Събитието завърши с полагане на венци и цветя.

Материалът БСП – Бургас: България има нужда от нов 9 септември е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!