BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бургазлии за машинния вот 2 в 1: Лесно е

Демонстрация на машинния вот за изборите на 14 ноември има в момента в Бургас. Ако ви е любопитно да видите как едновременно можете да гласувате и за президент, и за депутати, отидете на площад „Тройката“. Там всеки ден до 5 ноември от 10 до 12 и от 14 до 16 часа членове на Районната избирателна комисия ще ви показват всички варианти за гласуване с машина.

Важно е да знаете, че ако сте гласували само за президент или само за депутати и сте предали контролния лист, то после няма как да се върнете и да дадете своя глас във вота, който сте пропуснали. „Избирателният списък е един. Веднъж щом сте се подписали, няма как да се върнете в изборната секция и да кажете, че не сте гласували и в двата вида избори и искате да поправите пропуска“, предупреди председателят на РИК Фани Семерджиева.

За това нейният съвет е всеки един да използва възможността за комбинирано гласуване – и за президент, и за народни представители. И в двете бюлетини, които ще ви излязат на екрана има опцията „Не подкрепям никого“, така че не сте длъжни да избирате кандидат.

Тъй като при машинния вот не се броят бюлетини, то контролните листчета от двата вота ще се поставят в една кутия. Тази сутрин няколко бургазлийки решиха да проверят как се гласува 2 в 1. Според тях не е толкова трудно, макар че се прави избор от две различни бюлетини. „Дори и хората около 70 години ще се справят. Всеки, който има деца или внуци и е гледал или ползвал мобилни устройства, ще успее“, категорична е възрастна бургазлийка.

За по-младите пък машинното гласуване не се оказа предизвикателство и те успяха за по-малко от минута да изберат претендентите си и за „Дондуков“ 1, и за Народното събрание.

Подобна машина ще има и в к/с „Меден рудник“, а екипи на РИК ще обиколят и всички общини в региона, за да могат повече хора да видят как ще се гласува на 14 ноември.

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!