BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бургаски бизнесмен: Държавата също страда, защото трябва да компенсира затворените заведения

„Не съм съгласен, че не можем да работим, но няма как да е друго в момента”, счита собственикът на „Кристал палас” Юлиян Кулев

Заведенията и ресторантите категорично не са място, където се разпространява коронавирусът. В това е убеден собственикът на кафене „Кристал палас” в Бургас и общински съветник от ГЕРБ Юлиян Кулев. Трети месец обектът му не работи заради пандемията от COVID-19, но въпреки това той не е освободил нито един от служителите си.

„Малко или много тези хора са ми гласували доверие. Покрай мерките и чрез други начини гледаме да се справяме. Считам, че ако бях освободил част от служителите си, те ще натоварят още веднъж държавата”, коментира пред Грамофона нюз Кулев.

Според него държавата също страда, защото трябва да компенсира затворените от ноември заведения.

„Нали разбирате, че тя не прави това против хората, заети в ресторантьорския бранш и които работят за нея. Тя не прави това и против себе си”, убеден е местният политик.

Кулев е категоричен, че колкото и трудно да му е в момента, противоепидемините мерки трябва да се спазват, каквито и да са те. Убеден е, че те са само в полза на хората, но не и в техен ущърб.

„Дори бих казал така – нека мерките да са по-сериозни. Ако може да се получи нещо, което да се изтърпи от всички, в следващия момент ще можем всички да работим и да се върнем в старото си положение”, обясни още Юлиян Кулев.

От вчера фейсбук буквално завря от коментари на собственици на заведения от цялата страна, които са готови да отворят въпреки забраната. Кулев не смята, че това е добро решение, защото в крайна сметка крайните резултати ще са както за него, така и за неговите служители.

„Като не можем да работим на 100 % – какво правим тогава, как се прави оборот? Няма как на 100 % всичко да бъде добре за всеки, но здравните мерките са нужни”, счита още бургаският общински съветник.

Кулев допълни, че  докато обектът му не функционира, той се възползва от всички икономически мерки, за които има възможност просто защото в момента няма друг избор.

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!