BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бургаски политици искат изграждане на втори етаж на паркинга на Трета поликлиника

Четирима общински съветници от две различни политически сили поискаха в Бургас да има втори етаж на паркинга на Трета поликлиника. Бенчо Бенчев и Стоян Колев от коалиция „Ние, гражданите”, Владимир Павлов и Диян Георгиев от ПП „Възраждане” са входирали докладна записка, в която представят нуждата от ново място за паркиране на коли в Бургас.

Според местните политици градът изпитва остра нужда от нови парко места. Те считат, че увеличеният брой автомобили, както и развитието на Бургас, включващ сериозно по обем строителство, е довело до остър дефицит на места за паркиране. Четиримата отчитат, че Синята зона до някъде регулира паркирането, но според тях тя не може да компенсира сериозния дефицит на места.

Чрез своята докладна записка Бенчев, Колев, Павлов и Георгиев възлагат на община Бургас да извърши геоложки проучвания на паркинга под Трета поликлиника за възможността за изграждане на втори етаж.

С предложението си общинските съветници искат от администрацията да подготви конкурс за проект и в последствие търг за изпълнител.

Не на последно място местните политици ще настояват експертите в морската община да направят обследване на възможните места за построяване на паркинги в централна градска част, както и всички жилищни комплекси в града.

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!