BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бургас превзема Холивуд. Втори бургазлия е с номинация за Оскар

Нощта на Оскарите определено ще е бургаска. Оказва се, че освен Мария Бакалова, Бургас има още една номинация за престижните статуетки, съобщи bTV. Този път номинацията е за късометражен филм, чиито ко-продуценти са българи. Става въпрос за бургазлията д-р Илиян Иванов и неговата съпруга Дана Проданова. Той е психиатър, отскоро професор, а тя стоматолог.

Родителите на Иванов в Бургас разказват, че са плакали за номинацията на Мария Бакалова. Вълнуват се и за сина си, но повече за научните му успехи.

„Аз се зарадвах, че най-после са го произвели професор при това писане и при тази работа, но той вика аз пък се радвам филмът ако излезе. За филма също се зарадвах, те участват заедно с жена си, тя също е от 10-те добри стоматолози на Ню Йорк“, разказва Зорка Иванова.

Д-р Иванов е възпитаник на бургаската английска гимназия. Един от най-добрите детски психиатри в САЩ. Живее зад Океана от 20 години. Познат е и в арт средите със свои изложби и джаз изпълнения. В личния си профил във Фейсбук бургазлията поздрави своята землячка Мария Бакалова и написа: „Лос Анжелис се готви за българска инвазия!“

Филмът, за който д-р Иванов и съпругата му са номинирани проследява връзката между бездомен тийнейджър и възрастен човек, който е и сляп, и ням. Сценарист и режисьор е Дъг Роланд, а изпълнителен продуцент е Марли Матлин, носителка на „Оскар“ и на „Златен глобус“ за най-добра актриса във филма „Деца, забравени от Бога“.  Илиян Иванов и съпругата му Диана вярват, че филмът им ще получи Оскар, но казват, че вече се чувстват победители.

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!