BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бургас приема европейското първенство по Ушу и Кунг Фу

Бургас ще бъде домакин на Европейското първенство по Ушу и Кунг Фу, което бе отлагано няколко пъти заради здравните рестрикции.

Спортното събитие ще се проведе от 12 до 15 май в бургаската спортна зала „Младост“, която бе инспектирана от делегация на европейската централа. Това съобщиха от пресцентъра на община Бургас.

Специално у нас от Турция пристигна вицепрезидентът на европейската федерация по ушу Абдулрахман Акюз, който бе посрещнат от президентът на родната федерация Стефан Колев.

С делегацията дойдоха и водещи треньори и инженери, които представиха иновативна система за оценяване на състезателите. Официалните лица посетиха и базата най-големия тренировъчен център по ушу в ЕС, чийто строителство е към своя край.

Домакинството е поредно признание за Бургас, след като морският град и страната ни бе избрана за домакин на най-големите форуми в света по ушу изнесени от Азия – Световното първенство за младежи през 2016г. и това по Тайдзи цюан през 2018г.

Шампионатът на стария континент през месец май е в OPEN формат, което ще позволи и на страни извън Европа и ЕС да се включат в надпреварата. До момента заявка за участие са дали повече от 300 атлети от 15 държави.

От тази година изучаването на най-древното китайско изкуство вече е с официална бакалавърска програма в НСА „В.Левски“, а ушу бе определен от Световната здравна организация на спорт на 21 век, заради уникалните ползи, които той носи за ума и тялото.

Снимка: Karate.ru

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!