BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Българин обвинен в жестокото убийство на жена си и дъщеричката си в Испания

Мъжът опитал да се самоубие

39-годишен българин е обвинен в жестокото убийство на жена си и 6-годишната им дъщеричка в Испания, съобщава вестник „Ел мундо”.

Трагедията се разиграла в град Мостолес. 29-годишната жена, станала жертва на престъплението, възнамерявала да се раздели със съпруга си, твърдят хора от нейното обкръжение. Предполага се, че това решение е предизвикало Галин да посегне на семейството си.

Жената никога не е давала сигнал срещу партньора си за домашно насилие, но според няколко нейни близки тя е споделяла, че е имало случаи на агресия от страна на съпруга ѝ.

В неделя вечерта мъжът съобщил на няколко свои приятели чрез WhatsApp, че е нападнал съпругата си и ще посегне на живота си. След това няколко от тях отиват в дома на семейството. Когато никой не отваря вратата, решават да се обадят на Националната полиция.

Органите на реда откриват безжизнените тела на жената и момичето с множество прободни рани в областта на шията и гърдите, пише изданието. Мъжът е хоспитализиран също с прободни рани по тялото. Вероятно е опитал да се самоубие.

Предполагаемият извършител на двойното убийство работел в автосервиз. Неотдавна се върнал в България за около два месеца, за да се грижи за болния си баща. 

Миналата седмица Ирина признава на своя близка приятелка, че се разделя със съпруга си. За последен път семейството са видени заедно миналата събота. В нощта на двойното убийство никой от съседите не е чул нищо необичайно в блока, в който фамилията живяла повече от седем години.

Общинските власти обявиха тридневен траур в памет на убитите майка и дъщеря. Преустановени са всички официални и политически мероприятия, а знамената ще бъдат спуснати наполовина.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!