BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бюрото по труда ще приема заявления за обезщетение за безработица

От 24 март тази година е в сила Законът за мерките и действията по време на извънредно положение. С него се направиха много съществени промени, засягащи безработните лица, съобщиха от ДБТ-Бургас.

Промените са:

1. Приемането на заявления за отпускане на парично обезщетение за безработица по време на извънредното положение ще се извършва от Бюрата по труда;

2. Лицата, желаещи да подадат документи за получаване на обезщетение при безработица, ще могат да направят това и да се регистрират в Бюрата по труда в срок до 14 дни след отмяната на извънредното положение, като подадените в този период документи ще се смятат за подадени в срок, т.е. няма да търпят санкции поради забавяне.

Подаването на документи както за регистрация, така и за получаване на обезщетение при безработица може да се извърши и по електронен път, чрез Системата за сигурно електронно връчване от лица имащи квалифициран електронен подпис (КЕП) или персонален идентификационен код (ПИК) на НОИ. Указания за това могат да се намерят на уеб страницата на ДА „Електронно управление“.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!