BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Важно пожелание към бургаските родители от директора на Спортното училище

С много постижения, приятни мигове и спокойни дни премина учебната година в бургаското спортно училище „Юрий Гагарин“. Равносметката  направи пред екип на Грамофона нюз директорът Янчо Стойчев. С всеки изминал ден той и силният му екип имат за цел да надграждат постигнатото в училището и да създават още по-добри условия за своите възпитаници.

Към днешна дата Стойчев и колегите му са повече от горди с европейските ни шампиони по акробатика София Христова/Християна Юлиева от КСА“Нефтохимик 2011“, силните резултати по борба и бокс от международни турнири, отличията в колоезденето и успешните резултати във футбола, художествената гимнастика и баскетбола разбира се.

„Нашите спортни успехи са най-видими сред обществото, но освен тях, ние се гордеем и на академично ниво със спечелените ни проекти, партньорство с НСА и високи резултати на наши ученици в учението. Учениците ни се представят много добре по проект по предприемачество заедно с възпитаниците от Търговската гимназия. Участвахме и спечелихме и много други проекти, по които работим успешно“, споделя Стойчев.

Той признава, че е много горд с екипа, с който заедно вървят в една посока. Стойчев описа колегите си като отговорни, позитивни хора, отдадени на професията. За него е много важно, че учителите и треньорите имат възможността да изказват свободно всяка една своя идея или предложение.

„Ние не вървим поотделно, а заедно и поради тази причина успехите не закъсняват. Резултатите ни са видими за всички и съм щастлив, че училището стои на едно много хубаво и високо място в образованието в града. Относно спорта – не приемаме никаква конкуренция!

Ние зараждаме в учениците много качества – трудолюбие, дисциплина, устойчивост, лидерство, работа в екип, уважение, упоритост, поставяне на цели, здравословен начин на живот, адаптивност. Тези качества децата не могат да ги придобият другаде и те им се зараждат от хората, които работят тук“, гордо казва Янчо Стойчев.

Той допълва, че децата в спортното училище не само тренират и се развиват на терените и пред публика, но и се обогатяват с трайни знания.

„Резултатите от НВО и ДЗИ се повишават всяка година. Самият аз съм завършил тук, след това бакалавър в Национална спортна академия, после учих и за магистратура. Имаме наши ученици, които завършиха медицина, други Академията на МВР, трети трудни специалности в престижни университети. Това е голяма гордост за нас. В момента в Бургас доста бивши възпитаници от „Юрий Гагарин“ развиват успешен бизнес”, пояснява Стойчев.

Той допълва, че да са успешни учениците, е нужен правилен подход, търпение и много внимание към тях. Стойчев припомня, че когато е започнал в „Юрий Гагарин“ е поел 292 ученика, а в момента техният брой е 361 във всички форми на обучение.

  

„Смея да твърдя, че познавам учениците – всички визуално и повечето поименно. Почти всяка сутрин от 7:15-20 часа до 7:45 часа ги посрещам на входа. Знам кой идва навреме и съответно кой закъснява, дори и ако родителите му го водят. Предприех този дисциплиниращ подход, защото в началото имаше ученици, които редовно закъсняваха. Когато ги посрещна сутринта и разменим някоя шега, след време много малка част от децата си позволяват да закъсняват“, обяснява директорът на „Юрий Гагарин“.

За него е много важен фактът, че родителите са спокойни, знаейки как децата им са на сигурно място.

„Плюсът при нас е, че учениците идват и започват училище в 7:30 часа и стоят до 9:50. Следва тренировка, която е от 10:30 до 12:00 часа. После идват да обядват, ако решат в стола. От 13:30 часа до 15:50 учат и след това от 16:30 до 18:00 часа тренират. Именно тук те се учат на устойчивост, отговорност, дисциплина.

Когато направим ремонта на сградата, в която се намираме, учениците ще могат да виждат историята на училището, ще знаят кои са били силните спортисти и как да ги следват. За мен историята е един много важен предмет, защото мисля, че народ който не познава историята си, е обречен да повтаря грешките й“, категоричен е спортният директор.

Преди края на учебната година той пожелава на всички бургаски родители да дадат възможност на децата си да сбъднат мечтите си.

„Нека родителите не спират децата си, които искат да влязат в пети клас в спортното училище. Ако са доволни и им харесва, да продължат смело към върха. Има вариант в 5, 6 и 7 клас ако преценят, че не им харесва, да кандидатстват за друга гимназия и да се преместят.

На обществеността искам да кажа да акцентират много повече върху положителните неща, защото животът е прекалено кратък и трябва да го изживеем щастливо, а не да се фокусираме върху негативното.

На учителите и на децата желая здраве, а щастието е това,  събира всичко в себе си!“. На себе си Стойчев пожелава много скоро да пререже лентата на новата сграда на СУ „Юрий Гагарин“, където голямо семейство ще се премести и ще се развива още по-успешно.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!