BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Великобритания отваря училищата днес

Страната е готова да отмени някои от най-драстичните мерки

От днес отварят училищата във Великобритания. Страната премина през пика на последната вълна от коронавирус и вече е готова да отмени някои от най-драстичните мерки.

Премиерът Джонсън каза, че завръщането на децата в класните стаи е първата стъпка към свободата. Според него това е станало възможно само заради големите усилия за ваксиниране на населението.

Отварянето на училищата е първата стъпка от подробен план, който представиха властите. Ограниченията ще се свалят постепенно, като се очаква последният етап да завърши чак в края на юни.

„Изключително съм благодарен на родителите, които понесоха много по време на пандемията. Също на учителите, които свършиха невероятна работа, продължавайки да работят. Мисля, че вече сме готови.

Усещам, че хората имат нужда от отварянето на училищата. Ако ме питате за риска – смятам, че е по-рисковано да продължаваме да държим учениците у дома”, заяви Борис Джонсън.

Източник: Нова телевизия

Снимка: iStock

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!