BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Властта: Няма сериозно замърсяване край Вера Су

Въпреки завишените нива на амониев азот не може да се говори за сериозно замързяване на водите на Черно море.

На този етап не можем да говорим за замърсяване на водите на Черно море, въпреки завишените нива на амониев азот, заяви в „Денят започва“, заместник-министърът на околната среда и водите инж. Петър Димитров.

„Експертите направиха доста сериозен мониторинг, дори от пунктове, от които не очакваме да бъдат повлияни при евентуално разсипване на товара на кораба „Вера Су“. 3 пъти в момента е надвишен трендът – резултатите от пробите на амониев азот.

По-късно е надхвърлил 7 пъти тренда. Трябва да се отчете и вятъра, който влияе пряко на резултатите“, обясни пред БНТ заместник-министърът на околната среда и водите инж. Петър Димитров.

Той поясни, че вятърът влияе на резултатите и уточни, че се очаква операцията по спасяването на товара и на кораба да започне.

„Видно е с просто око, че има замърсяване от нефтопродукти. Логично е да се направи заключение, че товарът изтича от кораба, но нямаме отговор от „Морска администрация“ за техническото състояние на кораба“, каза още инж. Петър Димитров.

Причината за това е, че от „Морска администрация“ нямат достъп до кораба заради лошите условия.

Източник: Днес.бг

Снимка: БТА

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!