BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ВМРО – Бургас с факелно шествие в памет на Апостола на българската свобода

За 20-а поредна година ВМРО – Бургас организира факелно шествие в памет на Апостола на българската свобода Васил Левски

Тази родолюбива инициатива, която местната структура на Организацията, исторически считаща се за пряк наследник на идеите и делото на първия от нашите апостоли, е станала вече традиционна за бургаската общественост. Тя се провежда всяка година от 2001 година насам, без значение дали годината е изборна, или не.

На факелното поклонение пред подвига на Апостола, който е наш идеал за нравственост, честност, почтеност и саможертва в името на майка България, винаги се включват и ученици от бургаските училища, както и учители, които считат патриотичното възпитание на поверените им деца за свой дълг.

Тази година това не може да се осъществи, защото мероприятието се проведе в условията на извънредна обстановка и при спазване на противоепидемичните мерки.

„ВМРО вярва, че провеждането и тази година на шествието е символичен акт на приемственост, патриотичен пример на родолюбие и любов към родина, историческа памет и надежда за по-добро бъдеще“, заяви председателят на ВМРО – Бургас Георги Дракалиев, при полагането на венеца и цветята пред паметника на Апостола.

 

Материалът ВМРО – Бургас с факелно шествие в памет на Апостола на българската свобода е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!