BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Внимавайте с алкохола след ваксинация с АстраЗенека

Доста обаждания имаше тази нощ от хора, които са вдигнали температура след поставянето на ваксината на АстраЗенека вчера. Но това не е тревожно, в рамките на 24 часа преминава.

Това заяви директорът на „Пирогов“, къдото първо стартира масовата ваксинация у нас, проф. Асен Балтов по бТВ. Утре ще се вземе решение и дали зеленият коридор за всички, които искат да се ваксинират, да продължи и през седмицата, не само през уикенда. Хората, които не са здравно осигурени и нямат личен лекар, също могат да се наредят на опашките за ваксина. 

Добре е хронично болните да носят документи за заболяването си, за да се ориентират медиците за състоянието им и при необходимост да се вземат мерки, уточни професорът. 

Хората, които се ваксинират с АстраЗенека, да не пият алкохол вечерта след ваксинацията, посъветва Балтов. Той уточни, че няма предвид чаша вино, а повече от 50 грама твърд алкохол. 

Според Балтов е добре преди ваксинация хората да си направят тест, за да проверят дали не са преболедували безсимптомно Ковид 19. 

Ваксинираните трябва да носят лични предпазни средства и да спазват дистанция, за да пазят околноти, категоричен бе директорът на „Пирогов“. 

Източник: Offnews

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!