BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Военен камион с мигранти катастрофира до Граматиково, двама афганистанци са загинали

Военен камион с мигранти- афганистанци е катастрофирал на пътя от Резово към Граматиково на 5 април около 15.10 часа. Загинали са двама от мигрантите, превозвани в машината. Други десет са ранени и са настанени в УМБАЛ Бургас.

Пострадали са и двама български военнослужещи, единият от които – водач на камиона. Двамата са с повърхностни наранявания и са откарани в болнично заведение за по-обстоен преглед. Алкохолните проби и на двамата са отрицателни. По случай е започнало досъдебно производство от Военна прокуратура – Сливен.

Полковник Христо Тинев, военно-окръжен прокурор на Сливен съобщи, че миграните са задържани на границата с Турция и с военния ЗИЛ е трябвало да бъдат превозени до полицията в Малко Търново. Заради трудния терен камионът е катострофирал край местостта „Качул“.

„В момента в УМБАЛ Бургас са настанени 11 пострадали от афганистански произход, пострадали при ПТП, контактни, адекватни, в задоволително състояние, основно с травми по главите и травми по крайниците и гръдния кош. Всички консултанти са на линия, извършват се необходимите изследвания  и ще се прецени дали те ще бъдат хоспитализирани в конкретните отделения”, заяви д-р Светослав Тодоров-  заместник-директор на УМБАЛ-Бургас.

The post Военен камион с мигранти катастрофира до Граматиково, двама афганистанци са загинали appeared first on zonaburgas.bg.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!