BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Възраждане към ПП-ДБ: Ще ви подкрепим, ако и вие ни подкрепите

„Възраждане“ ще подкрепи декларацията на ПП-ДБ, но само при условие, че ПП-ДБ подкрепи декларацията на партията на Костадин Костадинов. Това стана ясно от прессъобщение на „Възраждане“, изпратено до медиите.

„Възраждане“ категорично заявява, че ще подкрепи декларацията на ПП-ДБ, ако ПП-ДБ подкрепят декларацията на „Възраждане“, в която се съдържат 7 точки, сред които 5 референдума, засягащи важни обществени въпроси“, се казва в изявлението.

Сред седемте точки влиза референдум за запазването на българския лев като единствена официална валута у нас, за членството на България в НАТО, както и за прекратяване на договора за сътрудничеството ни със САЩ.

Останалите два референдума са за премахването на санкциите срещу Русия и създаване на компенсаторен фонд за българските предприемачи, пострадали от тях, както и за прекратяването на военната помощ за Украйна.

Припомняме, че планът за съставяне на правителство на ПП-ДБ включва отлагане с до 3 месеца връчването на мандата и внасянето на тяхна декларация в Народното събрание.

С нея ще се заяви съгласие за гласуване на 7 закона и решения:

„Да гарантираме справедливи съд и прокуратура (Закон за съдебната власт),

Да защитим добросъвестните хора, изпаднали във финансови затруднения; (Закон за личния фалит),

Да могат да се подават сигнали срещу корупция без страх от репресии (Закон за защита на сигналоподателите),

Да приемем правилата и избор на членове на Комисията за противодействие на корупцията (КПК),

Да приемем поправки срещу незаконното подслушване и следене,

Да изберем нов Омбудсман,

Да направим първи стъпки в реформа на службите, чрез въвеждане на полиграф“.

Ако декларацията не бъде подкрепена, от ПП-ДБ ще върнат мандата неизпълнен. Ако бъде подкрепена, ще се пристъпи към внасяне и гласуване на описаните седем законопроекта и решения.

Едва след като бъдат приети, което от ПП-ДБ изчисляват, че ще стане в рамките на три месеца, ще се пристъпи към процедурата за връчване на втория мандат и съставяне на правителство.

Източник: btv НОВИНИТЕ

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!