BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Бургас: Над 100 украинци започват уроци по български език

Осем групи с по 14 украинци започват уроци по български език. Заниманията ще се провеждат в новата библиотека, а финансирането на дейността е по механизма за местно развитие, намаляване на бедността и интеграцията на уязвими в обществото групи.

Първите записали се за класа по български уркаински граждани отвориха учебниците днес. Педагогът Венелина Маргаритова поема обучението. Тя е преподавател по български език с дългогодишен стаж, а обучението ще води по учебните помагала на Агенцията по бежанците към ООН.

Продължителността на курса по български език ще бъде 8 седмици, като за това време се очаква хората да усвоят основни граматически познания и разговорни умения. В края на обучението желаещите да получат сертификат ще имат възможност да се явят на изпит за ниво А1 и А2.

The post В Бургас: Над 100 украинци започват уроци по български език appeared first on zonaburgas.bg.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!