Facebook

В Несебър разтовариха помощи от ЕС в присъствието на кмета Димитров

В складовата база на Общинската организация на БЧК-Несебър бяха доставени и разтоварени около 12 000 кг хранителни продукти от интервенционните помощи на Европейския съюз. На акцията присъства и кметът на общината Николай Димитров, съобщиха от местната общинска администрация.

Това е може би първа публична поява на Димитров, след като влезе в правомощията си като кмет за четвърти мандат. След сагата с ареста му по обвинението за купуване на гласове той избягваше да се появява пред обществото.

Хранителните пакети ще бъдат разпределени между 506 жители на община Несебър по предварително подготвен списък. Те съдържат 16 вида храни, като продуктите се определят по препоръка на Министерството на здравеопазването.

Правоимащите жители от съставните селища на общината ще могат да получат хранителни пакети от кметствата по населените места. Жителите на Равда, Несебър и Слънчев бряг ще вземат своите продукти от хранилището на БЧК, намиращо се на гърба на кметство Равда с вход откъм ул. „Пирин“.

Раздаването ще започне в петък, 31 януари, и ще продължи в събота, 1 февруари, като и за двете дати ще е от 13.30 до 16.30 часа. Допълнителна информация може да бъде получена на място в складовата база.

Всеки хранителен пакет е с тежест от 24,5 кг. Жителите на общината с право да получат помощ трябва да вземат предвид обема на пакетите и при нужда да се подсигурят с моторно или ръчно превозно средство.

Снимки: Община Несебър

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!