BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В понеделник става ясно ще се увеличат ли отново ковид леглата в Бургаско

В понеделник здравните власти в Бургас ще решават дали има нужда да се увеличат отново ковид леглата в региона. В пика на втората вълна те бяха 522. След нова година бяха намалени на 320, а в момента има общо 250 ковид легла в различни болници, обясни директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Георги Паздеров.

„През последните две седмици хоспитализираните се движат между 125 и 152-ма души. В Бургаска област за последните две седмици заболеваемостта скочи от 113 на 100 000 души до 190 на 100 000. Това определено не е добре“, коментира д-р Паздеров и допълни: „Искрено се надявам да не е толкова стръмен ходът на това, което ни предстои.“

Днес в Бургас пристигнаха и първите дози от ваксината на Астра Зенека. В понеделник се очаква седмата доставка от ваксините на Пфайзер. Към момента от препарата на Модерна няма дози за Бургас.

До вторник трябва да приключи втората фаза от ваксинационния план. Тя обхваща педагогическия и непедагогически персонал в учебните заведения и хората от социалните и старчески домове.

През първата седмица на март може да започне и третата фаза, а също така и имунизацията при личните лекари.

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!