BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Созопол започна изграждането на още площадки за подземни контейнери

Продължава инвестицията в новия тип контейнери, които за летен сезон 2022 ще бъдат вече в експлоатация.

Дейностите по изграждането на 14-те площадки в стария и новия град на Созопол вече са в ход, а разположените контейнери ще бъдат общо 35 броя.

„Жителите и гостите на града ще се възползват от един нов начин на сметосъбиране. Подземните площадки осигуряват надеждното събиране на отпадъци, свеждат до минимум появата на неприятни миризми и предотвратяват разпиляването на отпадъци около съдовете“, коментира кметът Янакиев.

В началото на годината пилотно бяха монтирани 3 броя подземни контейнери с механизъм за отваряне с педал и съд (чувал) с обем 3м³. Те са разположени на ул. „Републиканска“ – две точки в близост до двата големи хранителни магазина и една точка на ул. „Одеса“ ( м.Боруна).

„Пилотно въведените контейнери доказаха, че можем успешно да интегрираме тази система, което ще е огромна стъпка в справянето с проблема „боклук“, категоричен е Янакиев.

За проекта Община Созопол използва собствени финансови средства, натрупани като отчисления по чл. 64 от Закона за управление на отпадъците.

Материалът В Созопол започна изграждането на още площадки за подземни контейнери

е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!