BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Горски от ДГС Гурково и ДЛС Мазалат са на помощ в засегнатите села в Карловско

Териториални поделения на Югоизточно държавно предприятие – Сливен „ДГС Гурково“ и „ДЛС Мазалат“ взеха участие в отстраняването на щетите в карловските села, засегнати най- силно от наводненията в началото на месеца.

Горски служители от двете стопанства са били на терен всеки ден от първите дни след бедствието, дори и през почивните дни, съобщават от пресцентъра на ЮИДП-Сливен. Те споделят, че нанесените щети са неизмерими, а разчистването на отломки и паднали дървета ще продължи и през следващите седмици.

Лесовъди от ДГС-Гурково участват в организацията на транспорта, товаренето и премахването на дървета и клони от улиците на с. Каравелово, както и в разчистването на пътища от отломки и пясък с подходяща горска техника.

От ДЛС-Мазалат са изпратени екипи с камион за товарене на дървен материал, багер и две коли, които са оказали спешна намеса в разчистването на улици в селата Богдан, Каравелово и Слатина.

И към този момент горски служители от ДГС-Гурково продължават да са на терен в пострадалото с. Каравелово, за да помагат в отстраняването на щетите. От ръководството на ЮИДП-Сливен изказват признателност към всички колеги, участвали в благородната кауза и им благодарят за проявената съпричастност!

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!