BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Гребенаров готов да разчиства Авгиевите обори в Созопол

След по-малко от час ГЕРБ – Созопол събира актива си, за да номинира кандидатите си за кмет и общински съветници на морската община. Очакванията са заседанието да бъде повече от драматично. За това подсказа и призив на бившия общински председател на партията в Созопол Константин Гребенаров.

„Всички вие, които след 2015 година се отдръпнахте от ГЕРБ заради Рейзи, елате днес, за да кажем заедно „Не“ на страха“, обяви от личния си профил Гребенаров. „Това е призив да се направят номинациите на самото събрание, а не да ни изненадат с готов списък, както се случваше докато мен ме няма“, коментира пред репортер на Gramofona.com Гребенаров.

Три са имената, които най-много се спрягат в Созопол в момента. Това са на временната кметица Катя Стоянова, председателят на Общинския съвет Красимира Германова и на общинския съветник Георги Пинелков. Според запознати, Стоянова и Германова най-вероятно сами ще си направят отвод, тъй като имената им се свързват с Панайот Рейзи.

Третото име отново идва от средите на ГЕРБ, но Пинелков е по-скоро опозиционер, отколкото послушен партиен член. „Младо момче е. Няма проблем, стига да бъде номиниран по съответния начин“, коментира за него Константин Гребенаров. Най-вероятно бившият областен управител и екс шеф на общинската структура също ще получи номинация.

Гребенаров не крие, че е надживял обидата от 2015 година, когато вместо да стане кандидат за кмет, той беше изолиран от партийния живот в Созопол. Не крие, че това е станало с явната намеса на Панайот Рейзи. „Продаде ме. Това се случи, толкова е ясно. Направи всичко възможно да остана извън партийния живот, дори искаше да бъда изключен от общинската организация“, припомни Гребенаров.

Той обаче е готов да се яви на местния вот. „Като чувам какви кандидати подготвят, не бих се учудил, ако пак аз трябва да разчиствам Агиевите обори. Въпросът е да има принципни решения и да знаем какво правим“, обясни Гребенаров.

Със сигурност събранието тази вечер ще протече бурно и на Изпълнителната комисия в София най-вероятно ще бъдат изпратени няколко имена за кметския пост. Това обаче е и амбицията на противниците на Панайот Рейзи, които смятат, че само с намесата на София бившият кмет и хората му могат да останат извън партийната структура в Созопол.

„След моето излизане от структурата, около 70% от хората се отдръпнаха. На последното заседание, на което аз присъствах през 2015 год., организацията беше от 120 човека. Сега това няма нищо общо с организация на ГЕРБ. В момента това е една структура, подкрепяща Рейзи. Ако хората повярват обаче, че могат да направят свободен избор, няма проблем да се върнат“, коментира още Гребенаров.

Снимка: Архив

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!