BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Две земетресения с магнитуд 3,9 разлюляха турския окръг Анталия

Две земетресения с магнитуд 3,9 разлюляха турския средиземноморски окръг Анталия. За това съобщи турската телевизия НТВ.

В 9:37 часа беше регистриран трус със сила 3,9 по Рихтер. Епицентърът му е бил в морето в района на курорта Каш. Дълбочината на труса е била 28,43 км., сочат данни на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД).

Преди това – късно снощи в 22:26 часа край Каш бе регистрирано земетресение също със сила 3,9. Дълбочината му е била 21,78 км., съобщават от АФАД.

Няколко дни преди това земетресение разтърси и Гърция. Той беше с магнитуд 4,5 и се усети дори в съседна Турция. Епицентърът обаче беше в района на гръцките островите Додеканези.

Припомняме, че земетресение със сила 5,6 по Рихтер беше регистрирано в четвъртък (18 април) в Турция – в северния турски окръг Токат.

Трусът предизвика материални щети и породи паника сред населението. Той беше усетен и в редица околни окръзи, сред които Анкара, Кайсери, Самсун и Сивас.

Източник: bTV

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!