BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дълго хоро се изви за празника на острова /снимки/

С дълго островно хоро, много музика и усмивки единствения обитаем български остров – Света Анастасия, отпразнува своя празник – 15 август, Успение на Пресвета Богородица. Празничният ден започна с традиционното островитянско посрещане с питка, домашна лимонада, маринована херинга и автентична музика.

Гостите на „рожденика“, сред които бе и кръстницата на общинското корабче 5-годишната Анастасия Танева, имаха уникалната възможност да посетят фара на острова, откъдето да се насладите на неповторимата гледка към Бургаския залив. Още една Анастасия, едва на 1.5 години, посети днес малкото и романтично късче земя в акваторията на Бургас, за да бъде кръстена в местната църква.

Отслужен бе празничен водосвет, а след него се изви кръшно островитянско хоро от танцьори на фолклорен ансамбъл „Странджа“ и гостите на Света Анастасия. Децата се включиха в интересна работилничка за изработване на сувенири от различни материали.

След това дойде ред на да се изявят поетите от Бургаската писателска общност в „Часът на поета“, а в 17:30 най-малките посетители ще могат да се впуснат в приключение заедно с „Щурата лаборатория“ и експерименти с въздух, огън, вятър и вода. Специален екип от специалисти ще запознава децата с историята на остров Света Анастасия чрез щури експерименти и игри.

Празничният ден ще завърши с концертния спектакъл от 21.00 часа „Уестсайдска история – любовта на Мария и Тони“, с участието на Орлин Горанов, Орлин Павлов и Еделина Кънева.

Материалът Дълго хоро се изви за празника на острова /снимки/ е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!