BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Екоинициатива на „Кроношпан“ беше отличена от парк „Странджа“

Плакет за особени заслуги получи „Кроношпан България“ по време на осемнадесетото издание на „Фестивала на зелениката“.

Наградата е свързана с поредната инициатива на дружеството, насочена към опазването на природата, към съхраняването и устойчивото развитие на гората.

През миналата година Кроношпан възстанови със свои средства дървените мостчета по екопътеката „Извори и пещери край село Младежко“ в община Малко Търново.

Съоръженията бяха сериозно увредени след наводнения и по този начин един от най-предпочитаният от туристите маршрут беше недостъпен.

В резултат на общите усилия на Природен парк „Странджа“, ТП ДГС „Звездец“  и „Кроношпан България“ ЕООД „спасителната“ мисия приключи с успех и достъпът до природните забележителности край река Младежка беше напълно възстановен.

По самата екопътека край село Младежко бяха разположени информационни табели, изработени по проект на дизайнери на дружеството.

Благодарни сме за този жест от страна на пазителите на парк „Странджа“ и ще продължаваме да ги подкрепяме в опазването на гората и в създаването на условия за по-голям достъп на хората до планината – споделиха от ръководството на Кроношпан.

 

 

Материалът Екоинициатива на „Кроношпан“ беше отличена от парк „Странджа“ е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!