BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Живата изложба на екзотични змии и гущери ви очаква в експоцентър „Флора”

Тайнственият и интересен свят на влечугите оживява в изложбата “SNAKE HOUSE”. Тя включва 27 терариума, а обитателите им са едни от най-екзотичните и отровни змии и гущери, родом от различни райони на света. Изложбата може да се разгледа до 15 април в град Бургас, експозиционен център „Флора“, зала 1.

Посетителите ще имат възможност да научат интересни подробности и факти от живота на различните видове, сред които са „Горска кобра” от африканските горски райони; Пясъчни отровници – известни като ефи; Гюрза – змията с най – скъпата отрова.

Сред интересните екземпляри е и най-големият гущер „Тегу” в България, с внушителната дължина от 1.20 метра. Той е доброжелюбен и дори се отглежда като домашен любимец. Това са и първите топлокръвни гущери, които могат да увеличават температурата на тялото си с до 10 C.

В изложбата намират място още Каскавела, най-смъртоносната гърмяща змия; Тексаска гърмяща змия албинос – единствения по рода си екземпляр на Балканите. Черноврат варан – миролюбив и спокоен, но криещ потенциала на огромните си братовчеди от Комодо; Пепелянки.

Организаторите са се постарали да задоволят и желанията на по-смелите гости с няколко вида влечуги, които не са отровни, а напълно безопасни, за всички желаещи да ги докоснат или да се снимат за спомен.

Изложбата се организира от „ЗмиарникЪ”.

Билетите са с цени от 5 лв. /пет лева/ за възрастни; 3 лв. /три лева/ за ученици и пенсионери; 2 лв./ два лева / за деца под седем години/, безплатно за хора с увреждания.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!