BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Живко Табаков: Община Бургас да заложи на спортове, които носят слава и успех

Наредбата за субсидиране на спортните клубове в Бургас трябва да бъде преразгледана, категоричен е Табаков

Нужно е Община Бургас да заложи на няколко приоритетни за града спортове. Нека се изберат тези, които действително носят на града слава и успехи. Това мнение изрази кандидатът за кмет на Бургас Живко Табаков по време на поредното предаване, организирано от него, свързано с темите, които вълнуват бургазлии. Акцентът тази седмица бе Спорт.

„Много от активно занимаващите се със спорт в Бургас споделят мнението, че администрацията спонсорира всеки един клуб, независимо дали е професионален, частен или общински, като така средствата се разпиляват, а някои от отборите се водят като такива само на хартия”, коментира Табаков.

Той сподели, че като кандидат за кмет има своята визия за развитието на спорта в града и тя ще бъде заложена в програмата му. Общинският съветник е разговарял и с различни деятели от спортните среди, за да чуе тяхното мнение. Всички те са се обединили около един общ проблем – нужни са повече средства за спорта в града.

„Бях един от малкото общински съветници, които не подкрепиха Бюджет 2019, защото няма балансиране в разпределението на средствата, липсва визия. 1 510 000 лева са отделени – от тях за детско-юношеските школи сумата е 580 000 лева, за професионалните отбори 430 000, за спорният календар на общината – 406 000 лева. Незначителни са средствата и за спортните клубове за хората с увреждания – 8000 лева за година”, заяви още кандидатът за кмет.

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!