BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Жители на Атия се събраха на протест срещу депото за опасни отпадъци (СНИМКИ)

Жители на Атия се събраха на протест срещу изграждането на три депа за временно съхранение на опасни битови отпадъци край селото. Демонстрацията се проведе на разклона за населено място и спря движението за кратко. Още вчера министърът на околната среда Нено Димов пое ангажимент да се срещне с протестиращите.

Инициативният комитет срещу изграждането на депото е изпратил жалба до директора на Регионалната дирекция за национален строителен контрол, до министъра на околната среда, до главния прокурор и до посланика на Швейцария у нас.

Припомняме, че в случая се касае за българо-швейцарски пилотен проект за изграждане на „Общински център за разделно събиране и съхранение на опасни битови отпадъци в община Созопол“.

Недоволните жители на Атия са изпратили и петиция до община Созопол. Първото депо по план ще бъде за инертни и строителни материали, а второто е за непотребни електроуреди. Опасни битови отпадъци ще се съхраняват на трета площадка.

Пред министър Ненов, жителите на Атия настояха, проектът да бъде реализиран на друго място. Предупредиха го, че протестите им няма да бъдат преустановени.

The post Жители на Атия се събраха на протест срещу депото за опасни отпадъци (СНИМКИ) appeared first on zonaburgas.bg.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!