BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започва гласуването за Годишните награди в туризма, и Бургас участва

Електронното гласуване за шестите Годишни награди в туризма-2021 започва от днес, съобщиха от Министерството на туризма. Онлайн вотът ще определи носителите на призове в десетте категории на конкурса. Всеки може да гласува онлайн за един участник в рамките на една категория – отчита се едно гласуване от всеки IP адрес, като може да се подкрепи кандидат от всяка категория.

Кандидатите, които са допуснати до финалната фаза на конкурса и ще се борят за призове, са над 60. Сред тях има и редица обекти от Бургас и областта.

Община Бургас е включена в категорията „Туристическа община – специална награда 2021 г.“ Конкуренти са ѝ още осем български общини.

За приза „Туристическа дестинация“ се борят остров Света Анастасия и Бургас – Фестивалният град.

За наградата „Туристическа атракция/обект“ се състезава Културно-туристически комплекс Ченгене скеле. В същата категория е включен и друг обект от областта – Екшън Аквапаркът в Слънчев бряг.

В категорията за журналистически материал в телевизия е включен репортажът „Съдбата на остров Свети Кирик“ излъчен по Нова телевизия това лято. Той разказва уникалната история на паметника на културата в Созопол.

За туристическа публикация в интернет блог е номиниран материалът „Бургаските солници – солта на живота“ на Живко Константинов.

Сред участниците в категорията „Специализиран туризъм“ е хотел „Виларте“ в село Лозенец, община Царево.  

Голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно ще бъде определена сред всички туристически обекти, включени в „100-те национални туристически обекта“ и „50-те малко познати места“. Сред тях са общо 14 обекта от Бургаска област.

Гласуването за финалистите ще бъде до 00.00 ч. на 22 ноември на интернет страницата www.tourismawards.bg. Експертите ще следят да не се допуска манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове. Опитите за намеса ще бъдат своевременно отчитани и ще повлияят негативно за класирането на съответния кандидат, обещават от туристическото министерство.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония през декември. Победителите в Годишните награди в туризма ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българската роза.

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!