BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Защо Валери нахлу с брадва в Център за деца в Средец? Близките му с коментар за инцидента

24-годишният Валери Попов, който беше задържан, след като потроши с брадва имуществото на Център за настаняване в Средец, обжалва мярката си за неотклонение.

Младият мъж се намира в ареста, заради инцидента от 2 август.

Тогава Валери взел брадва, с която счупил стъклата на павилион, а след това нахлул и в едно то помещенията на Центъра. Той натрошил вратите и част от имуществото, като през цялото време крещял заплахи.

Близките на Валери обаче имат своя версия за случая. С редакцията на Gramofona.com се свърза сестрата на арестувания мъж – Жанита. Тя твърди, че брат й е бил провокиран. Той бил ударен с камък в главата от момче, настанено в Центъра.

„Ударил го е с голям камък по главата и той е загубил съзнание. Всичко това се случва късно вечерта, след 22 часа. Тези „деца“ нямат право да стоят навън след 21 часа, но никой от социалното заведение не ги прибира“, твърди Жанита Попова.

Тя е категорична, че брат й е провокиран, но не е съзнавал действията си заради удара, който е получил. След минути Бургаският окръжен съд трябва да реши дали Валери Попов ще остане в ареста, или ще бъде освободен с по-лека мярка за неотклонение.

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!