BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Иван Вълков в к-с „Изгрев“: Бургазлии чакат с нетърпение рестарт на санирането

Кога ще започне санирането на блокове в Бургас. Това бе най-често задаваният въпрос по време на поредната открита приемна на ГЕРБ, този път в к-с „Изгрев“, съобщават от пресцентъра на партията. Кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС Иван Вълков коментира, че интересът към обновяването на блоковете е голям.

„Десетки жители в трите дни, в които бяхме тук, очакват с нетърпение рестарт на програмата за енергийна ефективност. Бургас в това отношение бе отличник през изминалия програмен период. Всички вече са убедени в ползите от санирането: по-ниски сметки за отопление, спестени вредни емисии, подобрен вид на сградите, комфорт за обитателите им. С колегите ми от ГЕРБ-Бургас работихме и подкрепяхме програмата. Община Бургас също се справи отлично с различните процедури. В очакване на рестарт на Националната програма за саниране са жителите на още 132 блока с вече сключени договори с Община Бургас. Трябва да не губим темпо и да продължим промяната в облика на населените места чрез обновяване на сгради“, категоричен бе Иван Вълков.

Националната програма за енергийна ефективност в област Бургас е обхванала 236 сгради, от тях в община Бургас са 200 блока с близо 40 хил. живущи. По ОП „Региони в растеж“ за 2014-2020 г. бяха одобрени 91 сгради, завършени са близо 53 до момента. Новият момент в програмата ще бъде и санирането на еднофамилни жилища.

Друг приоритет от регионалната програма на ГЕРБ, който коментира Вълков, бе изграждането на Университетска детска болница с научен център. „Децата са нашето бъдеще, длъжни сме да им осигурим сигурна среда и отлични здравни грижи. Наш ангажимент е в Бургас да имаме първата по рода си болница в страната. Работата по проекта върви, Проектирането по Университетската детска болница с научен център в Бургас е завършено, в края на месеца предстои подписване с Европейската банка за възстановяване и развитие“, сподели още кандидатът за народен представител от ГЕРБ.

Благодарение и на изграждането на четирилентови пътища от Бургас до Средец, Айтос, Царево и Малко Търново жители от цялата област ще имат бърз достъп до медицинските услуги на новата детска болница.

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!