BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ивелина Василева: Меден рудник се разраства, затова парк и нов обход са приоритет

Темите, които вълнуват жителите на най-големия бургаски жилищен комплекс „Меден рудник“, са много. Въпросите на хората са свързани с бъдещето строителство на новия алтернативен път от комплекса до Централната градска част, изграждането на парк в комплекса, подмяна на старите печки с нови,  санирането и инфраструктурата в новите зони.

Това каза след среща с граждани председателят на Комисията по околната среда и водите в 44-тото Народно събрание и кандидат за народен представител от ГЕРБ Ивелина Василева.

„През следващите години предстои строителството на втори обход към ж.к. „Меден рудник“ с кръгови кръстовища. Община Бургас вече e определила началото и края на трасето, както и е заделила средства за проектирането“, обясни Василева.

Началната и финалната точка на бъдещата връзка ще са две кръстовища. Първото е ситуирано в района на продължението на ул. „Александър Георгиев Коджакафалията“ – след „Битака“ и преди Пречиствателната станция на „Меден рудник“. Второто кръстовище е предвидено при връзката на потенциалното трасе с републикански път I-9 – по пътя към Созопол.

Изграждането на нова пътна връзка през следващите години се налага и заради предстоящото допълнителното усвояване на незастроените към момента терени при входа на „Меден рудник“.

„По питанията им относно изграждането на зона за отдих, обясних им, че в проекта за бюджета на Бургас за 2021 г. е включено изграждането на парк в ж.к. „Меден рудник”, в близост до тъй наречения. „Битак”, каза още Василева.

Първият етап ще включва  изграждане на парк на площ от 4 декара с алеи, детски кътове и зони за отдих. На следващ етап предстои да се изградят спортно игрище с паркинг и спортна зала. Общата площ на проекта е 16 декара.

Община Бургас инвестира, включително и с европейски средства,  в нова инфраструктура, детски заведения и спортни съоръжения. И през тази година предстои реализирането на нови улици, паркинги, спортни площадки.

„Ще продължим да работим в тясна връзка с Общината за реализирането на проекти с европейски средства и през следващия мандат. Нашият приоритет е да сме близо до хората и да чуваме техните проблеми“, каза още Ивелина Василева

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!