BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Има такъв народ“ няма да влиза в коалиции, но ще разчита на обща платформа за застъпници с „Демократична България“

С изцяло партийна листа, без гражданска квота и хора от други партии смята да се яви на предстоящите избори партия „Има такъв народ“. Това коментира пред Gramofona.com областният координатор на политическата структура в Бургас Тодор Иванов.

„Цялостната нагласа е да не правим коалиция с никого. И това е най-добрият индикатор за подкрепата, която може да получи една партия. Нагледахме се на коалиции. Общото мнение, не само мое е, че влизането в коалиция е с една единствена цел и тя не е добра“, обясни Иванов.

Той допълни, че и в момента продължава номинирането на кандидат-депутати. Кой ще влезе в листата и кой ще е водач обаче все още не е ясно. Крайната дума ще има Националният съвет на „Има такъв народ“. „От нас се иска само да номинираме и да предложим кандидати. Селекцията  ще е на Изпълнителния съвет, а окончателното гласуване от „Изпълнителния съвет“.

В момента продължава и записването на застъпниците, които трябва да следят за честността на вота. Точно застъпниците са темата, по която „Има такъв народ“ ще си партнира с друга политическа сила. Партията ще разчита на платформата за честни избори, която „Демократична България“ разработва.

„Работата на застъпника е една – да защити своя глас, за да не бъде откраднат и да наблюдава за изборни измами. Ще използваме приложението на „Демократична България“ за застъпниците. Те също имат регистрирани свои и се надявам така да обхванем повече избирателни секции. Предстои да уточним механизма за взаимодействие“, обясни още Тодор Иванов.

По време на кампанията „Има такъв народ“ ще разчита основно на социалните мрежи. Ако има възможност ще се правят и срещи очи в очи с хората.

На този етап от партията не коментират прогнозите на социологическите агенции. Не очакват и висока избирателна активност. „Смятам, че и правителството, и подопечните медии си свършиха работата, за да уплашат голяма част от населението. Макар че за нас отиването до секцията за гласуване не е по-различно от отиването до един супермаркет. Убеден съм, че в секцията дори е по-безопасно“, допълни още областният координатор на „Има такъв народ“.

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!