BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Инж. Петър Кънев посети БМФ Порт Бургас

Работно посещение проведе в БМФ Порт Бургас председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм към 44 – тото Народно събрание и водач на листата на Коалиция „БСП за България“ за 2- ри МИР – Бургас инж. Петър Кънев. Срещата се състоя по покана на ръководството на дружеството. Инж. Кънев беше запознат с програмата за развитие на пристанището и с изпълнението на договора за концесията, подписан преди седем години между правителството и концесионера. 

„Разисквани бяха редица въпроси, които ще се разглеждат в бъдещата законодателна дейност. Препоръчах на ръководството на пристанищния оператор да подава повече информация за работата на порта като ръст и като изпълнение на концесионните договори“, съобщи след посещението си инж. Петър Кънев. 

„Знаете, че концесията беше направена във връзка с подписан договор за кредитиране на строителството на ново пристанище за обслужване потребностите на Кремиковци. Оказа се, че инвестицията е безсмислена и някой трябва да поеме изплащането на кредита от японската държава“, припомни инж. Кънев.

„Сериозни усилия са положени от страна на ръководството. Това е колектив с над хиляда служители. Пожелах им бъдещи успех в работата и разширение на гамата от услуги, които ще предоставят“, каза в заключение водачът на листата на социалистите в Бургас. 

След официалната среща, в работен порядък бяха разгледани различните видове дейности в пристанището.

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!