BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кирил Петков: Бачийски е човекът с отговор за всеки нерешим проблем

На среща с местния бизнес бившият премиер определи водача на „Продължаваме Промяната“ в Бургас като пример за това, че съществува различен модел политици

Константин Бачийски е човекът, който търсим, когато има нерешим проблем. По време на отвоюването на ГКПП „Капитан Андреево“, когато  започнаха да ми звънят, че има умишлен саботаж на работата на пункта от частна фирма и натрупани десетки километри опашки от ТИР-ве, веднага му се обадих. Той отиде и след няколко денонощия проблема беше решен. Така беше и с много други казуси. Бургас има много силен водач на листата и се радвам, че сме един отбор и работим заедно“. Това каза Кирил Петков на среща с представители на местния бизнес.

По думите на бившия премиер, изборът на Бачийски за водач на листата в Бургас е не само израз на подкрепата на екипа на Продължаваме Промяната към общественика, а доказателство, че различен модел политици съществуват.

„Той прекара дни наред на границата, търси решения на всеки един проблем и не оставя работата си недовършена“, допълни Кирил Петков.

Познанството на двамата датира много преди решението за създаване на формация от хора, готови да променят политическия модел в България. Бачийски и Петков са били „рамо до рамо“ при разнищването на редица казуси, както и на протестите в парк „Росенец“, които бяха провокирани именно от съпротивата на Бачийски срещу порочното решение на Общинския съвет в Бургас за скандалното предаването на публична земя в частни ръце. Това събитие запали искрата на протестите и изкара хиляди българи по улиците на страната.

„Бизнесът е важен за нас, а още по-важно е той да може да се развива без натиск за корупция, Аз, Кирил Петков и Асен Василев преди да влезем в политиката сме развивали успешен бизнес и когато сме срещали проблеми не сме викали неволята, а сме запрятали ръкави и сме търсили работещи решения. Така правим и в политиката. Последните шест ,  седем месеца, докато бяхме в управлението на държавата, стартирахме много неща, времето нямаше как да стигне за да довършим всичко. Но много скоро ще продължим започнатото и ще си довършим работата. “, заяви Константин Бачийски, който отново е водач на листата с бюлетина № 9  на „Продължаваме Промяната“ в Бургас и преференция 101.

Според него, това което „Продължаваме Промяната“ е успяла да постигне за бизнеса за краткия си период на управление, е че моделът, в който институциите се използват като инструмент за натиск и рекет върху бизнеса, вече е част от миналото. „Нашата цел е да създадем среда, в която когато бизнесът работи почтено и си плаща данъците в България, да работи спокойно, без да бъде притесняван.“ добави Бачийски.

„Институциите са там, за да помагат на бизнеса. Никой в тази държава не трябва да живее с идеята, че управляващите имат средства. Средствата са на гражданите и бизнеса, а управляващите имат задачата само да ги преразпределят и то в обществена полза !!! Започнахме с много малки, но сигурни крачки да променяме културата на хората в политиката, които до скоро живееха със самочувствието, че всичко държавно е тяхно“, каза още Кирил Петков.

Десетки представители на бизнеса в Бургас представиха проблемите си по време на срещата с ръководството на „Продължаваме Промяната“ и изразиха подкрепата си за политиката на партията.

Константин Бачийски е водач на листата с бюлетина № 9  на „Продължаваме Промяната“ в Бургас и преференция 101.

Избори за Народно събрание на 02.10.2022 г. Платено съдържание.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!