BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът Янакиев: Изпълнявам поетия към жителите на село Зидарово ангажимент за ремонт на площада

Село Зидарово бе най-засегнатото населено място в Общината след проливните дъждове през месец юни.

Водата нанесе най-големи поражения на централния площад на селото и на пенсионерския клуб, в който възрастните хора прекарват голяма част от ежедневието си.

След като Община Созопол наскоро приключи ремонта на пенсионерския клуб, сега активността е насочена към площада, който е в окаяно състояние и както голяма част от жителите споделят по време на изнесените приемни на Янакиев, създава неудобства за всички живущи в Зидарово.

Община Созопол сключи договори по обособени позиции по процедура за Асфалтиране, преасфалтиране, асфалтови кърпежи основен и локален ремонт, както и дейности по превантивното поддържане на общински и местни пътища, както и на уличната мрежа на гр. Созопол, гр. Черноморец и селата Атия, Зидарово и Габър.

Обособените позиции са както следва:

1. Текущ ремонт на улична мрежа в гр. Созопол и гр. Черноморец на стойност 150 000лв с вкл. ДДС

2. Текущ ремонт на улична мрежа в с.Атия , с.Зидарово и с.Габър на стойност 150 000лв с вкл. ДДС

3. Текущ ремонт на общински пътища на стойност 300 000лв. с вкл. ДДС.

По обособена позиция 3 текущите ремонти на уличната мрежа в селата Атия, Зидарово и Габър са възложени и е стартирано изпълнението.

Освен централния площад в Зидарово, ще бъдат ремонтирани пътят на входа на село Габър, както и компрометирания участък на улицата до блокове № 4, 5 и 6 в село Атия.

Предвиден е ремонт на асфалтова настилка на мрежовидни пукнатини и единични дупки- с включено изрязване и разкъртване /или фрезоване/ на асфалтова настилка, трамбоване, битумен разлив. Съгласно договорите ще бъде доставен и положен плътен асфалтобетон, ще бъдат направени локални ремонти на места със слаба основа, а фугите и пукнатините ще бъдат запълнени.

Дейностите по обособените позиции 1 и 2 ще стартират след отпадане на забраната за строителство на територията на гр. Созопол и гр. Черноморец.

Материалът Кметът Янакиев: Изпълнявам поетия към жителите на село Зидарово ангажимент за ремонт на площада е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!