BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Компания инвестира 4 млн. лева в логистичен център в Бургас

Напредват строителните дейности за усвояване на последния имот в обхвата на квартал 43 в Индустриален и логистичен парк – Бургас, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. От там припомнят, че в този периметър са разположени 11 различни по големина терена. Върху тях вече функционират базите на „Волво трък център Бургас“, „Интерфууд“ ООД, „Стиб 2“, „Бързо хранене Младост“, „Тандем 1991“, „Хит строй – К“. Пред завършване са тези на „Хидротек“, „Асти груп“ и „Балкан Сървис Мениджмънт“ ЕООД.

Новата сграда в Индустриалния парк се реализира върху покрита площ от 4000 м2, с височина до 15 м. Тя ще бъде използвана като модерен логистичен център, отговарящ на всички европейски стандарти. Инвестицията е в размер малко над 4 000 000 лв., като оптимистичните срокове за изпълнение предвиждат обектът да заработи през лятото на 2020 г.

Името на фирмата инвеститор е „Дорослава Строй“ ООД. Тя разполага със собствени производствени мощности, офиси, складови бази и над 100 души персонал. Основните дейности на компанията са ориентирани към строителство на сгради и съоръжения, производство, доставка и монтаж на алуминиева и PVC дограма, производство, доставка и монтаж на окачени фасади и стъклопакети.

Поради изчерпване на свободните места в Индустриален и логистичен парк – Бургас (Фаза 1), тази година продължава работата по усвояване на последните парцели в зона Българово  и по обособяване на индустриални зони в „Долно Езерово“, Девети километър, като най-напреднали са дейностите за реализиране на Фаза 2 на Индустриален и логистичен парк при входа на к-с „Меден рудник“ (там терените са с одобрени планове, засипани с чиста почва, заравнени и трябва да започне изграждане на довеждаща инфраструктура).

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!