BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Куриоз в Бургас, изчезнаха пет смарт карти на машина за гласуване

В 31 секция в училище “ СВ. Св. Кирил И Методи“ гласуването започна час по-късно на хартия. Причината- петте смарт карти на машината за гласуване са изчезнали безследно. РИК е направила и проверка на място. Според председателката на комисията, вчера всичко е било наред.

Тя не подозира, че може да се касае за умишлен саботаж и смарт картите да са откраднати. „По скоро сме ги забутали някъде в суматохата. Не знам къде са изчезнали“, заяви председателят на комисията. Пред секцията няма опашка. Гласуването с хартиена бюлетина преминава спокойно.

„За първи път имаме подобен казус. Може и да се намерят, но вместо да търсим и да губим време решихме да минем на хартиени бюлетини. Председателят на комисията не можа да даде обяснения. Тя също е притеснена и не знае какво се  е случило. ”, заяви зам.-председателят на РИК Бургас Михаил Хаджиянев.

Малко преди 10 ч. спря и машината в 117 секция . „Премигна малко. Минахме на хартия” , уточниха от РИК.

The post Куриоз в Бургас, изчезнаха пет смарт карти на машина за гласуване appeared first on zonaburgas.bg.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!