BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Малко Търново с готовност за проект за разширението на ГКПП-то

Община Малко Търново има готовност да изготви проект за разширение на граничния пункт с Турция. Темата бе повод за среща между областните управители на Бургас проф.Мария Нейкова и на Къркларели – Бирол Екиджи. 

„Ние може да изготвим проект и да го предоставим на турска страна, но трябва да мине и през Министерски съвет, който да прецени през коя програма да се финансира самия ремонт.

За да не се чака с часове трябва да има още две платна, още гишета за обработка на паспорти и на митница, за да се минава нормално и да няма такива, които чакат над шест часа“, каза кметът на Малко Търново Илиян Янчев.

Разширението на пункта е сред приоритетите на проф. Нейкова, която е поставяла темата и на национално ниво. „Работим усилено и по изграждане на нов път от границата до Бургас, който допълнително да даде тласък на туризма и бизнеса между Бургас и Къркларели“, посочи областният управител. 

Източник: БНР-Бургас

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!