BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мариян Иванов: Побой над вече арестуван е недопустим

Побоят над вече арестуван е недопустим по редица причини. Това е мнението на колегата от БНР-Бургас Мариян Иванов. Една от най-коментираните теми от вчера е гонката и последвалият арест на дрогиран шофьор в Казанлък.

Истинска буря от коментари предизвикаха кадрите, на които полицай удря закопчания с белезници шофьор, докато полицаи го влачат към патрулния автомобил. За мнозина действията на униформените са напълно адекватни. Не всички обаче подкрепят действията на полицаите и застават в тяхна защита.

„Да, полицаите си свършиха работата, задържаха опасен за хората човек. Но това е полицейско насилие, което е незаконно“, категоричен е Мариян Иванов и напомня, че в България все още действа принципът на невиновност, докато съдът не се произнесе с присъда.

„Оставяме настрана и фактът, че не се прилага сила при задържане, ако има съпротива, а при вече задържан.

Наказанието се налага от българския съд и ако има строги, ефективни присъди за подобни престъпления, те биха имали по-силен ефект от това, че някой дрогиран е отнесъл няколко палки. Нещо, което той може и да не си спомня после“, смята бургаският журналист. Според него не е редно да се правят и паралели с методите на работа на американските полицаи, които често са давани за пример- „Нека си спомним какви протести избухнаха там при подобен случай, при който загина арестант.“

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!