BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Много усмивки и незабравим ден за малчуганите от детска градина „Райна княгиня”

Ярки преживявания и много нови емоции изпитаха близо 20 малчугани от детска градина „Райна княгиня”, разположена в к-с „Славейков”, които днес гостуваха във Второ Районно управление – Бургас в Деня на отворените врати.

Детската група, водена лично от Директора на учебното заведение – г-жа Радослава Белчева, бе посрещната от началника на Второ РУ – Бургас главен инспектор Живко Манолов и неговите служители инспектори Христина Русинова и Павлина Куцарова, и двете от „Охранителна полиция” и Венелин Русинов от „Криминална полиция”.

Инспектори Русинова и Куцарова разясниха особеностите в полицейската униформа на охранителните полицаи, както и най-важните нейни елементи – цвят, нагръден знак, пагони и различни емблеми.

Нагледно бяха демонстрирани различните помощни средства, използвани от служителите на реда в конкретно определени случаи / сред тях защитни каски, щитове, белезници и пистолети/.

Самите малчугани се престрашиха и пробваха защитните каски и предпазни щитове, а като награда получиха индивидуален подарък – полицейски значки, които да им напомнят за гостуването във Второ Районно управление – Бургас.

Огромна бе изненадата на децата, когато към очарователния дамски екип на инспекторите Христина Русинова и Павлина Куцарова се присъедини експерта Станислав Илчев, който обясни как се вземат дактилоскопни отпечатъци и по какъв начин се изготвят образци от тях.

Всеки от малчуганите искаше да бъде по-близо до експерт Илчев за да не изпусне детайли от интересната му беседа. На децата бе разяснена структурата на вътрешното ведомство, както и различните звена под шапката на МВР – някои от подрастващите изброиха служители от велополицията, жандармерията, гранична полиция, но никой не се сети, че съществува и конна полиция.

За това пък при излизане пред сградата на Второ Районно управление – Бургас ги чакаха нови изненади – демонстрационно задържане на „престъпник”, осъществено от световните шампиони по джу джицу – Мелиса Дачева и Чавдар Русинов, възпитаници на полицейския карате и джу джицу клуб в Бургас.

Двамата, под ръководството на сенсей Венелин Русинов / четирикратно избран за най-добър треньор в България / показаха множество хватки и професионални техники за задържане и неутрализиране на опасни престъпници.

Малките големи шампиони показа поствавяне на белезници и извеждане на задържано лице. Гост на Денят на отворените врати бе Директора на Центъра за административни услуги „Освобождение” в Бургас – г-н Тодор Колев, който сподели възхищението си от професионализма на Мелиса Дачева и Чавдар Русинов, като им пожела нови успехи на татамито, не само в национален, но и в световен мащаб.

Малчуганите от детска градина „Райна княгиня” се запознаха и с възможностите на служебния полицейски автомобил, използван от служителите на реда за придвижване до местопроизшествия и патрулиране в района.

Демонстрирана бе звуковата и светлинна сигнализации, с която е оборудван служебния автомобил, като на децата бяха разяснени особеностите при движението на колите със специален режим.

За „сбогом” и в знак на добра воля служителите от Второ Районно управление – Бургас получиха благодарствен адрес от детска градина „Райна княгиня”, както и индивидуални паметни снимки за всяко едно от децата, гостували в полицейското управление.

Материалът Много усмивки и незабравим ден за малчуганите от детска градина „Райна княгиня” е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!