BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Монтираха Z space стена в новата библиотека /снимки/

Новата ни библиотека освен, че ще приюти близо 600 000 книги, вече има и много нови технологични устройства и модерни решения. Монтирана е Zspace стената, която е сред най- новите устройства за иновативно обучение по STEM дисциплини /Science, Тechnology, Engineering, Maths /Науки, Технологии, Инжинерство и Математика/. Това съобщи в профила си във Фейсбук кметът Димитър Николов.

Специалните образователни модули, които ще експонират образно уроците като холограма са по физика, химия и биология. Образите са изключително прецизни и демонстрационните уроци и симулации на експерименти във виртуална лаборатория ще могат да се ползват и от студентите, които ще се подготвят в Медицинския факултет. Те ще могат да видят стъпка по стъпка нагледно как се прави дисекция или сложна хирургическа интервенция например .Безспорни са предимствата на тази нова технология, защото тя предлага три нива на възприятия на представеното учебно съдържание – Виртуална реалност, 3D и интерактивност. Z space стената в библиотеката разполага и с пълната общообразователна програма на МОН – уроци по всички предмети от 1 до 12 клас. Видео уроците са в 3 D формат .Софтуерът mozaBook, които също е наличен, позволява да се разшири учебния инструментариум с разнообразни илюстрации, анимации и други възможности за презентации. В детския отдел на библиотеката има още едно интересно устройство, чрез което децата ще трупат знания, докато се забавляват – това е интерактивният магичен под Funtronic. Той също има огромни фукционалности, които позволяват да се играе някакъв спорт, футбол например, да се пукат балони скачайки или да се участва във викторина на български и английски език на различна тематика и със състезателен характер. Има и приложения за деца със СОП.

The post Монтираха Z space стена в новата библиотека /снимки/ appeared first on zonaburgas.bg.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!