BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Над 500 пакета под Елхата на доброто

Над 500 пакета с играчки, книжки, нови дрехи, памперси, обувки, козметика и хранителни продукти за децата украсиха елхата.

Благотворителната инициатива „Елха на доброто“ в Областна администрация Бургас ще зарадва десетки деца от социално слаби семействата, както и деца, настанени в приемни семейства в навечерието на Коледа и Нова година в Бургаска област.

Кампанията на Областният координационен механизъм за деинституционализация на деца с подкрепата на Областна администрация Бургас се провежда за шеста поредна година и е неотменна част от събитийния календар на институцията.

Освен храна, памперси, дрешки и играчки за бебета и деца до 3-годишна възраст от семейства за първи път тази година призивът беше и за подаръци за деца до 18 години, настанени в приемни семейства по проекта „Приеми ме“.

„Това е най-успешната година за каузата на Областния координационен механизъм за деинституционализация.

Доброто в хората не e илюзия. Отрупаната елха е благоденствие и знак за доброта и щедрост.

Благодаря на всички, които се включиха и тази година в каузата. За това, че направиха възможна Коледата на децата и семействата им в нужда. Благодаря на всички за щедростта, добрината и съпричастността. Благодаря ви за големите сърца!“ – коментира областният управител проф. Мария Нейкова, която е и председател на ОКМД.

Елха
Елха

Над 500 пакета с играчки, книжки, нови дрехи, памперси, обувки, козметика и хранителни продукти за децата се събраха за по-малко от 14 дни.

В деня преди Бъдни вечер социалните работници и регионалния координатор на „Надежда и домове за децата – клон България“ и специалисти от проекта „Приеми ме“ ще посетят всички деца в риск, с които през годината е работил Координационният механизъм и ще зарадват децата и семействата от всички общини на Бургаска област.

Председателят на Общинския съвет-Бургас проф. Севдалина Турманова, която е и учредител на ОКМД заедно с „Надежда и домове за децата – клон България“ сподели, че кампанията „Елха на доброто“ е разпознаваема вече сред обществеността и е очаквана.

„Щастлива съм, че в лицето на областния управител проф. Нейкова има приемственост и пълна подкрепа в реализирането на кампанията. Нека пребъде инициативата, за да греят все повече усмивки върху детските личица, да внесем спокойствие в домовете на нуждаещите си и ние, като общество, да сме обединени в това да правим добро“ – каза още проф. Турманова.

В благородната инициатива се включиха редица организации, училища, фирми, граждани и служители на Областна администрация Бургас.

Адаптирани млека, памперси, бебешки каши и пюрета, дрехи, играчки, книги, обувки, храна подариха и „Зонта клуб Бургас“, клуб „Жени в науката“, БЧК, женско сдружение „Самосъзнание“, Бургаски свободен университет, деца от бургаските училища ОУ „Васил Априлов“, ОУ „Елин Пелин“, семейства и много др.

Щастие и надежда е когато деца помагат на деца. Изключително мил жест е старанието и приятната изненада на учениците от ОУ „Васил Априлов“, които към дарителските пакети бяха добавили и поздравителни картички, изработени и надписани лично от тях.

Областният управител проф. Мария Нейкова, НПО „Надежда и домове за децата – клон България“, социалните работници от проекта „Приеми ме“ благодарят на всеки един дарител за това, че е отделил от времето си и е оставил под „Елхата на доброто“ късче от своя позитивизъм и доброта и така е дарил надежда.

Материалът Над 500 пакета под Елхата на доброто

е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!