BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Най-полезните и най-вредните подправки

Освен че влияят на вкуса на храната, подправките имат и ефект върху здравето ни

Подправките са един от основните компоненти, които правят храната вкусна. Те могат както да подобрят гозбата, така и напълно да я съсипят, ако не си паснат с останалите продукти.

В същото време обаче, освен че влияят на вкуса, те имат и ефект върху здравето ни.

Гастроентерологът д-р Сергей Вялов разкри кои от тях са полезни за тялото и кои могат да причинят голяма вреда.

Най-полезните подправки

Според експерта най-полезната подправка е черният пипер, пише zdrave.to.

Въпреки това, тя може да се добавя само към храната на здравите хора. Пиперът съдържа много капсаицин, който има положителен ефект върху чревната подвижност и вътрешните органи. В случай, че човек има заболявания на стомаха, той вероятно страда от киселини. Тогава тази подправка може само да му навреди.

Експертът смята, че горчицата, която е обичана от мнозина, е надценена и не носи никакви ползи за здравето. Тя има антимикробен ефект, но той е минимален. За да убиете всъщност бактериите с нейна помощ, трябва да изядете цяла туба горчица.

Магданозът и копърът са много полезни за работата на стомаха и червата. Те съдържат голям брой вещества, които влияят добре на работата на червата.

Източник: https://fakti.bg/

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!