BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Народни традиции, обичаи и ритуали за успешна и щастлива 2021 година

Нова година е любим празник както на възрастните, така и на децата. Вероятно няма нито един човек на земята, който да не очаква промени към по-добро през новата година. За да се случат тези промени трябва да следим за знаци, които привличат късмет, любов, здраве, просперитет и богатство. Вярваш или не!

И така, какво трябва да се направи през отиващата си година, за да привлечем късмета през следващата? Идва Нова година, но нищо не се случва. Промяната не идва. ЗАЩО?

Защото много неразрешени въпроси, проблеми и негативна енергия преминават в Новата година от старата.

За да може годината на Вола да ви подкрепи, трябва: да изплатите дълговете си. Когато човек остане длъжник през старата, дълговете му ще се увеличават през новата годината

Важно е да се освободите от обидите и да простите. Сключете мир с човека, с когото сте се скарали. Влезте в Новата година с чисто сърце и отворен ум.

Опитайте се да се отървете от стари вещи, които не използвате. Нещата, които дълго време лежат без работа, натрупват отрицателна енергия.

Друг важен момент е новогодишното почистване на къщата, то трябва да протича без бързане и скандали. Бикът е животно, което не е придирчиво и предпочита да прави всичко без излишна суета. Всички домакински задължения трябва да се свършат до 31 декември. Същото важи и за боклука, всички боклуци, напукани съдове, огледала и т.н. трябва да бъдат изхвърлени. Боклуците се изхвърлят на 30-ти, а на 31-и не можете да изнесете боклука, защото с този боклук можете да изхвърлите и късмета, който сте имали през тази година.

Обърнете голямо внимание на украсата на елхата. Това се счита за стара традиция. Как да украсим коледно дърво, за да успокоим Бика?

За да не се разгневи бикът, украсата на елхата не трябва да е червена. В годината на Белия вол е по-добре да се даде предпочитание на бели, сребърни, сиви и млечни цветове.

Окачете монети на елхата, те ще зарадват много Белия метален бик.

Украсете коледното дърво, за предпочитане заедно с цялото си семейство, а стопанина на къщата трябва да сложи звездата на върха на дървото. Горната част на дървото не трябва да опира в тавана, енергийните потоци преминават през него. Обърнете внимание на това.

Украсете интериора на къщата с метални и дървени предмети. Можете също така да поставите малко сено под дървото, символът на новата година ще го оцени.

Богатството и късмета със сигурност ще се установят в дома ви, ако собствениците му поставят такава новогодишна маса, която ще се пръсне от лакомства. Освен това, ако сред тях има ястия, които ще се харесат на символа на идващата година. По-специално, вечерта на 31 декември 2020 г., празничната трапеза трябва да присъстват: салати, зеленчуци, плодове, риба, птици и сладкиши.

Pinterest

Освен това трябва да обърнете специално внимание на празничната трапеза. Масата задължително трябва да бъде покрита със снежнобяла покривка. В никакъв случай не трябва да украсявате дома си с червени предмети – в крайна сметка този цвят може да вбеси Бика и да го настрои срещу собствениците на къщата през цялата 2021 година.

Съществуват и народни традиции при употребата на силни напитки. Какво е Нова година без шампанско?

Новогодишната традиция да се пожелава е позната на всички. Когато камбаните ударят, трябва бързо да напишете желанието си на лист хартия, да изгорите листа върху чашата и да хвърлите пепелта в нея. За да имате време да изпиете съдържанието преди края на курантите и този, който има време, ще бъде щастлив през цялата година.

Друга интересна традиция е, че с отварянето на бутилката ще настъпи предстоящата година. Ако се отвори бързо и лесно, годината ще бъде лесна и успешна. Ако е дълго и трудно, ще трябва да се потрудите през новата година.

Един от най-известните ритуали за привличане на пари е пиенето на шампанско от чаша, в която човек хвърля монета. След като изпиете шампанското докато бият камбаните, монетата трябва да се извади от чашата, да се постави в портфейл и да се носи там през следващите 12 месеца като вид талисман за привличане на пари.

Знаете ли, че човек, който случайно се е залял с шампанско, очаква слава и богатство през Нова година. Случайно се е залял, обаче!!!

Но умишлено заливане не се брои.

Шампанско от бутилката ако се разлее по пода – чакайте неканени гости, а ако счупите бутилка шампанско – загуба и лош инцидент. И все пак, шампанското винаги трябва да се пие до дъното, а не да се оставя, това е на „сълзи“.

Има новогодишни знаци, които ще помогнат за подобряване на здравето през следващата година. Преди Нова година трябва да измиете проблемите и болестите от себе си. Препоръчително е да се къпете с морска сол, това ще помогне за измиване на негативната енергия. А за жени, които са боледували продължително, астролозите препоръчват да се направи малък ритуал докато часовникът бие в полунощ. Когато камбаните започнат да удрят, сложете бял шал над главата си (цветът съответства на символа на тази година). В последните секунди от биенето на камбаните го дръпнете бързо. Твърди се, че подобен ритуал ще помогне да се справят с болестите на жените и да подобрят тяхното здраве.

За да имате пари през новата година.

Преди Нова година, в навечерието, не бива да давате пари назаем на никого. Можете да привлечете бедността.

И за да сте щастливи и богати, трябва да сложите сребърна монета в джоба си през нощта и да поставите зелени свещи на новогодишната маса – това привлича богатство в дома ви.

Преди новата година поставете монета под входната постелка, така че парите да се вливат в къщата като река.

Има забрани и в навечерието на Нова година. За да не създавате проблеми на себе си и дома си през Нова година, не трябва:

В нощта срещу Нова година не мийте, не почиствайте и не изнасяйте боклука.

На Нова година човек не може да плаче и да бъде тъжен. „Както посрещнеш Новата година, така ще я прекараш.“

Годината на Вола е миролюбив знак, затова в навечерието на Нова година е строго забранено да се псува и вдигат скандали.

Препоръчително е да подарявате новогодишни подаръци практично и евтино. Бикът „собственик“ не обича разточителството и непрактичността.

Как да се облечем в новогодишната нощ

За нежния пол идеалният вариант би бил да се облечете в нещо бяло или светло; за мъжете бяла риза и тъмен панталон. В същото време празничните дрехи не трябва да са скъпи.

Що се отнася до младите хора, тийнейджърите могат спокойно да отидат на Нова година дори с дънки, тъй като през годината на Вола първите дънки в света са произведени отдавна. И, разбира се, поради вече споменатата причина, вечерта на 31 декември 2020 г., не трябва да носите нищо червено или предизвикателно ярко.

От бижута тази вечер ще бъде възможно да се носят бижута от сребро или бяло злато – тези благородни метали са идеално комбинирани с металния Вол. В същото време човек не бива да се опитва да „заблуди“ собственика на годината с бижута от евтини сплави, както и с подобни евтини бижута. Бикът цени истинските естествени камъни, следователно в бижутата трябва да присъстват естествени ценни минерали, а не тяхната имитация.

Какво не трябва да бъде сервирано в Годината на Вола

Основното правило, което трябва да се спазва, за да бъде Годината на белия вол успешна за всички членове на семейството, е, че на празничната трапеза на 31 декември 2020 г. не трябва да има ястия от говеждо или телешко месо. Това се отнася както за чисто месо, така и за всички продукти с добавка на говеждо месо: котлети, колбаси, пастет.

Ако следвате знаците, които съществуват от много дълго време, тогава Металният бик ще помогне да се изпълнят всички желания и годината ще бъде незабравима и щастлива. Основното е позитивно настроение. не забравяйте, че мислите са материални и както празнуваме Нова година, така че ще я прекараме.

 Пожелавам на всички да посрещнат Нова година позитивно, весело, с любов и щастие.

Източник: zen.yandex.ru

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!