BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Новият депутат Андрей Рунчев: Дано имаме възможност да работим, а не да останем само статистика

На дълъг живот на новото Народно събрание се надява бургаският депутат от ГЕРБ Андрей Рунчев. Местният политик, който бе директор на общинското предприятие „Транспорт“ в Бургас, става за първи път народен представител. „Оптимист съм, че ще има правителство. Предстои да разберем под каква форма ще е то.

Дано по-младите депутати имаме възможност и време да работим, а не да останем само една статистика, както се случи миналата година с кратките парламенти, които бяха“, коментира пред Грамофона нюз ден преди старта на 48-ото Народно събрание Рунчев.

Той на всяка цена ще носи със себе си в парламента добре познатия на мнозина бургаски дух, който да му помагал в предстоящите предизивкателства. „Чисто духовно съм приготвил и малка икона на Свети Адрей, която беше в офиса ми, за да ми дава допълнителна подкрепа в работата. Ще разчитам още на своите знания, опит и експертиза, защото това ще са нещата, които ще са ми нужни занапред“, посочи народният представител.

Първият и основен приоритет според Рунчев за Бургас е привличането на повече инвестиции, които да помогнат за развитието на региона като цяло. „За жалост през последната година Бургаски регион беше забравен при предишното правителство. Ние сме специфичен район, който следва да получава инвестиции, за да се развива“, допълни местният политик.

Рунчев е категоричен, че хаосът в държавата трябва незабавно да приключи и за това са нужни спешни диалози „Въпреки изявленията на част от другите парламентарни групи, смятам, че никой не иска страната ни да продължава да затъва в проблеми. Ясно е, че никой не може да управлява самостоятелно. Хората при избора си заявиха, че наистина трябва да седнем на една маса и да се разберем“, допълни още Андрей Рунчев.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!