BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нови пожари избухнаха в Амазония

Стотици нови пожари са избухнали в Амазония, на територията на Бразилия, сочат новите данни, систематизирани в понеделник. Въпреки че самолети на Бразилската армия гасят огъня в най-тежко засегнатите райони, броят на пожарите се увеличава, пише БГНЕС.

Гъст дим изпълни въздуха в град Порто Вело, недалеч от границата с Боливия. Точно там са съсредоточени основните усилия на армията, която изпрати два големи самолета Херкулес Ц-130 да гасят огъня. Министърът на околната среда Рикардо Салес приветства новината, дошла от срещата на Г7 във Франция, че страните с развити икономики ще дадат над 20 милиона долара за гасене на пожарите.

Очаква се помощта да се изрази най-вече в изпращането на самолети, пригодени за борба с горски пожари. Помощ в Бразилия вече беше изпратена от Израел. Същевременно президентът на Боливия Ево Моралес каза, че би приветствал помощ от чужбина, за да се бори страната с горските пожари на своя територия.

Моралес прекрати предизборната си кампания, за да ръководи справянето с кризата. В петък Боливия получи специализиран Боинг 747-400, способен да носи 150 тона вода.

Източник: Нова телевизия

Снимка: lifestyle.bg

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!