BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нов канадски роман на издателство „Авиана“ – „Извършени странни неща“ на Ел Уайлд

„Извършени странни неща“ е първокласен, напрегнат и стилен криминален трилър, чието действие се развива във федералната територия Юкон, Северозападна Канада.

Докато зимата наближава и пътищата са заснежени в град Доусън, новопристигналата журналистка Джо Силвър разследва съмнителното самоубийство на местна жена-политик и бързо открива, че не всичко в спящия туристически град е така, както изглежда. Не след дълго полицията започва да разглежда смъртта като възможно убийство и Джо като главна заподозряна.

„Лесно е да разберете защо тази книга е носител на награда. Това е добре завъртян трилър, чието действие се развива в затворена общност, докато студеното, снежно време внася допълнителен елемент на заплаха.“ Reviewingtheevidence.com

 „Бурен разказ за ексцентрици от малък град, тъмни тайни и странни неща, извършени извън града, всички предадени в ясна, експертна проза. Напрегнатият разказ на Уайлд за убийство и хаос в Юкон изпълнява обещанието си за мрачна тръпка и смразяване.“ Гейл Андерсън-Даргац, писател

„Заглавието е перфектно, героите са напълно развити, сюжетът е с добро темпо и завладяващ, но това е преди всичко роман за обстановката. И каква обстановка е това. Град Доусън, Юкон, докато туристите бягат и настъпва дългата, тъмна, самотна зима.

Летището и пътищата се затварят, духат ветрове и снегът се натрупва, хващайки в капан онези, които остават в града, включително журналистка, преследвана от трагична грешка и толкова решена да не я прави отново, че събитията започват да се повтарят.

Това е Доусън – град на безмилостните комарджии, тежките пиячи, татуираните момичета от бара, безмилостните миньори и хората, които са стигнали до края на пътя и откриват, че няма къде да отидат. Перфектната обстановка за роман за конфликтни хора и мрачни амбиции.“ Вики Дилейни, писател

„Какъв чудесен мрачен, странен и сложен дебютен роман е това. Северът на Канада никога не е бил по-зловещ. Джо Силвър е героиня, която се нуждае от повече от една книга.“ Иън Хамилтън, писател

„Отдалечена канадска общност, отдадена на мрачна, самотна зима, е перфектната обстановка за този криминален роман, създаващ отличително настроение за мистерия или романтика.“ Library Journal

Ел Уайлд е родена в дивата природа на Южно Онтарио, Канада и сега живее на остров в морето Салиш край скалистия западен бряг на Канада.

Завършила е с отличие Английска литература и история в университета Куинс в Кингстън, Онтарио, както и Теория и продуциране на филми в университета на Британска Колумбия. Записала е магистърска степен по изящни изкуства в катедрата по творческо писане в университета на Британска Колумбия.

Повече от десет години работи в канадската филмова индустрия, , където се занимава с  разработване на сценарий и координация на продукцията. Написала е, режисирала е и е съпродуцирала два наградени късометражни филма – „Уроци по плуване“ (с участието на Джодел Ферланд) и „Дневникът на един извънземен“ (заснет в Токио).

Била е също старши копирайтър в най-голямата рекламна агенция в Канада. Лауреат е на литературни награди за кратка проза.

Първият й роман „Извършени странни неща“ е бестселър, спечелил два пъти наградата на криминалните писатели на Канада: през 2015 г. за „най-добър непубликуван първи криминален роман“ и през 2017 г. за „най-добър първи криминален роман“, както и голям брой други награди в Канада и Великобритания.

Книгата може да бъде закупена от сайта на издателство „Авиана“ (Бургас) www.avianabg.com.

Материалът Нов канадски роман на издателство „Авиана“ – „Извършени странни неща“ на Ел Уайлд е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!